Структурно-семантичний аналіз фразеологічних терміносполук у науковій мові сучасної економіки - П'ятецька, Ольга (Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика, 2017)
У статті проаналізовано структурні особливості економічних терміносполук фразеологічного типу, визначено семантичні та граматичні модифікації, що лежать в основі їхнього творення, виокремлено термінологічні словосполучення, які з`явилися в результаті перекладу з англійської мови зі збереженням вторинної номінації.
Keywords: метамова, терміносполука, термінотворення, вторинна номінація, мотивованість, метафоризація.