Мас-медіа як джерело нової фразеології сучасної української літературної мови - Сизонов, Дмитро (Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика, 2017)
У статті аналізується роль ЗМІ в поповненні активного словника сучасної української мови. В основу дослідження покладено різнотипні українські медіа – друковані, електронні, рекламні. Комплексно розглянуто екстра- та інтралінгвальні характеристики, які впливають на оновлення фразеологічного фонду української мови.
Keywords: фразеологічна інновація, мова ЗМІ, медіалінгвістичний аналіз, стилістика української літературної мови.