Фольклорні формули українських весільних пісенних текстів - Свищ , Наталя (Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика, 2018)
У статті розглянуто проблему функціонування формульних висловів у мові українського весілля, а також указано на їхні індоєвропейські паралелі, визначено ритуально-міфологічне тло їхньої появи і подальшої ретрансляції в пам’яті виконавців народних пісень.
Keywords: українська мова, мова фольклору, формула, весілля, пісня, обряд