Екстралінгвістична мотивація творення іміджу України в сучасних мас-медіа - Плясун, Ольга (Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика, 2017)
У статті з мовознавчого погляду проаналізовано питання іміджу держави як одного з перспективних напрямків сучасних медіалінгвістичних досліджень. Розглянуто мовні особливості творення іміджевих характеристик України в сучасних медіа, зокрема, звернено дослідницьку увагу на домінування в текстах лексем, семантика яких реалізує емоційно-оцінну конотацію.