Стилістичний ресурс креолізації в сучасних мас-медіа - Дергач, Дмитро (Актуальні проблеми української лінгвістики: теорія і практика, 2018)
У статті аналізується стилістичний ресурс креолізації в сучасних мас-медіа. Розглядаються підходи до фахової інтерпретації явища в парадигмі комунікативної лінгвістики, функціональної стилістики. Беруться до уваги інтра- й екстралінгвальні фактори, що актуалізують засоби креолізації в сучасній мас-медійній комунікації. Розрізняються часткова та асоціативна креолізації, що визначають домінанту вербальних / невербальних компонентів у медіатекстах. Визначається функціональний потенціал засобів креолізації мови модерних ЗМІ, орієнтованої на інформування, аналітику та вплив на мовну свідомість масової аудиторії.